VAD ÄR KILDEN-TERAPI?
Kildenterapi är en väletablerad och professionell behandlingsform i Danmark men här i Sverige är den ganska okänd och unik. Det vill jag ändra på. Detär en terapeutiskt behandling som ger en mycket stor avspänning. Det leder till att kropp, tanke och känsla smälter samman till ETT och därmed ger RO och en känsla av HELHET. 
Allt det som vi bär med oss, vad gäller obearbetade känslor och upplevelser, leder ofta till spänningar som till slut gör att vi får ont. Smärtan i sin tur gör att vi spänner oss ändå mer och det hela blir till en ond cirkel. För att bli av med smärtan och spänningen måste vi kanske gå tillbaka till "orsaken". 
Kildenterapi omfattar helkroppsmassage i 75 minuter och samtal, om man önskar det. Du bestämmer själv. 
Behandlingsformen har goda resultat på spänningar, smärta, högt blodtryck, huvudvärk, sömnproblem, trötthet, depression mm

Kildens Healingmassage är avspännande, Medvetandegörande och Läkande.

Kildens Healingmassage är avspännande, Medvetandegörande och Läkande.

Kildens healingmassage är så mycket mer är en avslappnande massageform. Eftersom man arbetar konkret med kroppen och samtidigt tar hand om dom psykiska aspekterna, så når massagen djupare. Det är i sambandet mellan kropp - psyke som kildenterapin har sin största styrka. Vi vet ju hur stressen påverkar, inte bara vår psykiska hälsa utan även påverkar kroppen. 

Massagen går till som så att du får lägga dig under en skön filt. Du får klä av dig allt förutom trosor/kalsonger. Du är ALLTID täckt av filten och aldrig blottad eller utelämnad, på något sätt. Jag börjar med att göra en chakra-aktivering. Våra olika chakran, kan ses som en sorts strömvirvlar i den psykiska energin runt vår kropp. Det finns tusentals olika beskrivningar om chakrana men det viktigaste är att det är DIN upplevelse som är den egentliga och vad DU upplever. Jag börjar med att massera benen sedan ryggen och avslutar med armar, övre delen av bröstkorgen och magen. Skillnaden mellan en klassisk massage och en healingmassage är att mina rörelser är långsammare, mjukare och meditativa. Healingmassagen ska hjälpa oss att ge insikt i vad vi "gömmer" bland våra känslor, glömda minnen, mm mm. 

 

 Kilden-terapi (healingmassage): 

 

  • Är en av de få massageformer som arbetar med hela människan.
  • Låter oss INTE nöja oss med att behandla ett bestämt, fysiskt spänt område. Healingmassagen bearbetar däremot hela kroppen och når även in till de djupare  psykiska spänningarna. Den strävar efter helhet mellan kropp och psyke.
  • Kan motverka t.ex oro, ”tankepladder” och stress. Det är symtom som fler och fler drabbas av och blir sjuka av. Healingmassagen är en hjälp till av bli avslappad och samlad, bli en hel människa som finner mening och glädje i sitt liv. 
  • Är en holistisk behandling, som når in till de psykiska spänningarna som vanligtvis ligger under den fysiska spänningarna. När det fysiska, det psykiska och det spirituella får möjlighet att hänga samman, skapas harmoni och helhet.
  • Är otroligt fint att mottaga. Den gör inte ont, den är mjuk och omsorgsfull men är samtidigt djupverkande. Den leder till att mottagaren snabbt, kommer in ett drömliknande tillstånd som liknar meditation. En nollställning av sinnet som ger ny inspiration och nytt mod att ta sig an livet.

 

Dela den här sidan